Pidennysten hoito ohjeet

Ripsienpidennykset on loistava valinta Sinulle, joka haluat olla aina huoliteltu tilanteesta ja vuorokaudenajasta riippumatta.

Glamour ripset suunnitellaan asiakaan toiveiden mukaisesti. Valittavanasi on useita eri muotoja, pituuksia, paksuuksia, värejä ja efektejä. Pidennyksistä saa hyvin luonnollisen tai näyttävän, luomme jokaiselle juuri sellaisen ilmeen, jonka hän haluaa ottaen huomioon omien ripsien suomat mahdollisuudet. Ripset liimataan omien ripsien tuuheuden mukaan, mutta Glamour ripsillä saadaan aikaiseksi tuuheat ripset myös niille jolla omat ripset on ohkaiset ja harvat tai vahingoittuneet.

Lue lisää ripsipidennyksistä sekä klassisten ripsipidennysten ja volyymiripsipidennysten eroista sekä oikein ja väärin laitettujen ripsipidennysten eroista TÄSTÄ

Valmistautuminen ripsihuoltoon tai uusien ripsien laittoon:

Ennen huoltoon tuloa puhdista ripset huolellisesti meikki, voide ja muista jäämistä pesuvaahdolla, älä käytä öljypitoisia puhdistusaineita. Mikäli käytät liimattavia tekoripsiä, lopeta käyttö noin 2vkoa ennen pidennys aikaa. Likaisiin ripsiin laitetut pidennykset ei pysy eikä takuu ole silloin voimaassa. Harjaa ripset huolellisesti! Teknikon tekemä ripsien puhdistus maksaa alkaen 25€ ja käytetty aika on huoltoajasta pois! Eikä tuo takuuta voimaan! Tule siis puhtain ripsin!

MUISTA VARATA HUOLTO AIKA 2 VIIKON PÄÄHÄN HETI KUN VARAAT AJAN UUSIIN RIPSIIN!

Anna ripsien asettua noin 12h laiton jälkeen ja pese hyvin seuraavana aamuna, ripsipidennyksille tarkoitetulla pesuvaahdolla.

 • Ennen huoltoon tuloa puhdista ripset huolellisesti meikki ja voide jäämistä, älä käytä öljypitoisia puhdistusaineita, mikäli ripsissä on meikkijäämiä ei liima tartu kunnolla ja ripsiä tippuu ennen aikaisesti. 
 • Pese pesuvaahdolla ripset ennen tuloa huolellisesti
 • Myös ripsipidennyksille tarkoitetut meikit estävät kunnolla liiman kiinnittymisen asennusvaiheessa joten nekin tulee pestä pois ennen ripsien laittoa
 • Harjaa ripsipidennykset huolellisesti ennen huoltoon tuloa
 • Poista piilolinssit laiton ajaksi, suosittelen että laitat takaisin vasta 12h laiton jälkeen, linssit kerää liimahöyryä ja aiheuttaa ylimääräistä kirvelyä, linssit ovat käyttökelvottomat jälkeenpäin.
 • Mikäli käytät silmälaseja ota lasit mukaan jotta voidaan mitata pidennysten maksimi pituus lasien kanssa myös aurinko lasit kannattaa ottaa mukaan kesäisin
 • Lue alla olevat ohjeet etukäteen, lisätietoa saat paikan päällä
 • Jos sinulla on vaaleat ripset ne voidaan kesto värjätä  ennen pidennysten laittoa ripsien värjäys varataan etukäteen ja värjäys maksaa 15€
 • Ripsien asettumiseen menee noin 12h sen aikana tulee välttää ripsien hankausta ja kuumaa höyryä 
 • Lue takuuehdot ja täytä asiakastietolomake!
  • Asiakastietolomakkeen täytät kätevästi myös mobiililaitteella, lähetä lomake jotta tiedot tallentuvat asiakasrekisteriin.

Suosittelen ensimmäistä huoltoa uusien ripsi pidennyksien jälkeen noin 2 viikon päähän, jos kyseessä on ensimmäiset ripsipidennykset tai edellisistä ripsistä on yli 2kk aikaa. Huoltoväli kasvaa kun totut olemaan ripsipidennysten kanssa. Varaa huolto jo valmiiksi 2vkon päähän samalla kun varaat uusien ripsien ajan!

TÄRKEÄÄ!

Tule ilman meikkiä ja rasvaisia silmänympärysvoiteita. Puhdista silmämeikki erityisen hyvin ennen tuloa, esimerkiksi ripsiväri jää usein kalvona ripsen päälle jolloin pidennyksen liimasidos ei voi kiinnittyä ripseen. Runsas silmänympärysvoide puolestaan estää suojalappuja kiinnittymästä hyvin, joka johtaa lappujen liikkumiseen ja nousun silmään ja sitä kautta kirvelyä ja silmien vuotoa joka vaikuttaa lopputulokseen epäedullisesti. Mikäli sinulla on silmämeikkiä tai runsasta silmänympärysvoidetta tullessasi emme voi antaa takuuta!

RIPSIPIDENNYSTEN PYSYVYYSTEEN VOIT ITSE VAIKUTTAA:

 • Käytä vain ripsipidennyksille sopivaa pesuainetta ja puhdista ripset säännöllisesti
 • Käytät öljyttömiä voiteita ja ripsipidennyksille soveltuvia meikkejä
 • Ripsipidennysten kanssa ei voi käyttää kortisonitippoja tai lääkevoiteita silmiin tai luomiin (myös jotkut kosteuttavat tipat ja voiteet irrottaa ripsipidennyksiä)
 • Ripsipidennysten kanssa ja ennen laittoa ei voi käyttää öljytuotteita ripsien ja luomien alueella
 • Ripsipidennysten kanssa ei voi syödä Omega 3, CLA tai muita rasvalisiä ollenkaan, myös monet muut rasvaravintolisät saattaa vaikuttaa karvan pintaan ja ripset ei pysy odotetulla tavalla
 • Myös jotkin sairauden epätasapainot voi vaikuttaa pysyvyyteen, kuten esim kilpirauhasen epätasapaino, sekä esimerkiksi sellaiset sairaudet jotka vaikuttavat yleisesti hiusten, kynsien ja ihon kuntoon
 • Pysyvyyden kannalta on tärkeää että ripsipidennykset ei ota kiinni silmä- tai aurinkolaseihin ja näin riko liima sinettiä
 • Ripsipidennysten pituus ja paino valitaan aina omien ripsien kunnon mukaan, mikäli asiakas vaatii liian painavat tai liian pitkät ripset suosituksista huolimatta takuu ei kata korjauskertaa
 • Tiesitkö, että myös vuodenaika voi vaikuttaa kehoomme ja sitä myöten hiuksiimme ja jopa ripsiin? Kun keho yrittää sopeutua uusiin lämpötiloihin ja aurinkoon (tai sen puutteeseen), voivat ripset irrota tavallista aikaisemmin. Tämä tapahtuu keväisin ja syksyisin, mutta kestää korkeintaan 1-2 ripsisykliä
 • Lomaisille huomio, matkustelu lämpimässä ja aurinkovoitteet voi vaikuttaa ripsien pysyvyyteen
 • YKSITTÄINEN KOLO EI KUULU TAKUUSEEN, mikäli taas yli 50% ripsistä lähtee ilman omaa ripseä ensimmäisen vkon aikana kuuluu korjaus ripsitakuuseen. Yksittäisen kolon korjaus on alkaen 45€.

PERUUTUSEHDOT:

Peruuttamattomista ajanvarauksista (alle 24h) veloitamme 100% palvelun hinnasta.
Olethan ystävällinen ja peruutat aikasi ajoissa, jos saapumisesi estyy, kiitos!
Sairastapauksen vuoksi alle 24h peruutettua aikaa voi siirtää kerran veloituksetta, siirron jälkeen aikaa ei voi perua tai siirtää toistamiseen veloituksettomasti. 

Oireisena ei saa tulla vastaanotolle!
Mikäli sinulla on flunssan oireita tai jälkioireita, ole hyvä ja siirrä ajoissa aikasi.

Yskiessä hoidon aikana voi tulla todellisia vaaratilanteita terävien pinsettien kanssa!
Mikäli tulet ripsihuoltoon oireisena ja arvioin tilanteen niin että huoltoa ei voida tehdä veloitan silti sovitun palvelun hinnan!

Flunssan jälkeen testaa ensin kotona pystytkö makaamaan selälläsi yskimättä. Yskiminen aiheuttaa vaaratilanteita ja yskäkohtaukset vie aikaa pois huollosta jolloin ripset voi jäädä vajaaksi.

Peruutusehdot hyväksyt varaamalla ajan!

HUOM!!!

Muualta huoltoon tulijat:
Mikäli täytyy poistaa kaikki vanhat ripsipidennykset huollon yhteydessä väärin laitettujen ripsipidennysten vuoksi veloitetaan poiston hinta ja uusien ripsien hinta!
Mikäli tällainen tarve ilmenee keskustelen siitä aina asiakkaan kanssa etukäteen ja yhdessä pohditaan mitä tehdään.

PIDENNYSTEN HOITO LAITON JA HUOLLON JÄLKEEN:

Pese ripset aina aamuin illoin ja aina hikoilun jälkeen. Kampaa ripset aina pesun jälkeen ripsille tarkoitetulla kierreharjalla. Pese ripset vain siihen tarkoitetulla pesuvaahdolla. Hyvin puhtaana pidetyt ripset pysyvät pidempään sillä ihmisen oma tuottama tali ja rasva sulattavat ripsiliimaa, samaisesta syystä saattaa silmiä kirvellä niiden kastuessa kun lika ripsistä valuu silmään ja aiheuttaa ärsytystä silmän limakalvoilla. Meiltä voi ostaa pesuvaahtoa pumppupullossa.

Ripset kannattaa pestä pesuvaahdolla myös sen jälkeen, mikäli olet itkenyt tai silmät ovat vuotaneet runsaasti jostain toisesta syystä. Runsas kyynelneste irrottaa liimaa mikäli se annetaan kuivua ripsiin.

Suosittelemme että ripsipidennykset poistetaan jos sinulla on allergisia oireita pidennyksistä johtuen jotka eivät helpotu hoidosta huolimatta. Tai saat silmätulehduksen koska silmätulehduksissa käytettävät lääkevoiteet sulattavat usein liimaa.

Kasvojen pesuun ripsipidennysten aikana sopii parhaiten pesuvaahto, joka sopii myös ripsipidennyksille. Mikäli käytät muuta pesuvaahtoa ja se ei sovellu käyttämälleni liimalle ei ripsitakuu ole voimassa. Varmista siis aina, että peset vaahdolla mikä sopii yksiin käytetyn liiman kanssa!

Omien luonnollisten ripsien ja kulmien kasvuaika on normaalisti n.60-90 päivää, jonka jälkeen karva irtoaa ja putoaa pois, ja uusi kasvaa tilalle. Joka hetki silmissä ja kulmissa on eri kasvuvaiheessa olevia ripsiä, ja koska pidennyksessä kuidut liimataan omaan ripseen tai kulmakarvaan, pidennyskuidut tippuvat pois yksittäisen karvan kasvukauden päättyessä. Tästä syystä suositeltavaa on huollattaa pidennystä säännöllisin väliajoin, 2-4viikon välein, jolloin täytetään kohtia joista kuituja on näkyvästi pudonnut, ja on kasvanut uusia riittävän pitkiä karvoja tilalle, joihin kuitujen kiinnittäminen onnistuu.

Jos ripsihuolto väli on yli viisi viikkoa tai ripsipidennyksistä puuttuu yli 75% huollossa, veloitamme uusien pidennyksien hinnan. Valitse siis sinulle sopiva huolto, mikäli et tiedä mitä valita, ota yhteyttä.

Yli 5 viikon välillä tehdyllä huollolla ei ole takuuta! Tämä johtuu liimasinettien pidoskestävyydestä, jos edellisestä huollosta on yli 5vkoa valitse uudet ripset jos haluat että työllä on takuu.

VÄLTÄ ensimmäisen 12h aikana:

 • Turhaa ripsien hankausta, suihkua, silmien pesua, jotta liimaus kuivuu kunnolla
 • Suihkurusketusta
 • Voiteiden levitystä silmänympärysiholle
 • Ripsien koskettelua
 • Ripsiväriä ja silmämeikkiä
 • Saunaa, kuumaa höyryä
 • Uintia ja hikiliikuntaa
 • Piilolaseja
 • Itkemistä
 • Vatsallaan nukkumista, jotta ripset ja kulmat eivät kääntyisi väärään asentoon kuivuessa

VÄLTÄ metallisia/muovisia ripsientaivuttimia, koska ne voi katkasta luonnollisen karvan, ja irrottaa liimasidoksen ripsikuidusta. Jos haluat taivuttaa ripsiä, käytä lämmitettävää ripsientaivuttajaa.

VÄLTÄ öljypohjaisia tuotteita sekä öljymäisiä silmämeikin poistoaineita. Älä käytä vanutyynyä!

Ripsipidennyksien kanssa suosittelen käytettäväksi vain pidennyksien kanssa käytettäväksi suunniteltua rajaustuotteita ja ripsivärejä.

Volyymiripsien kanssa huomioi erityisesti

 • Harjaa ripset vain kuivana, märkänä harjatessa viuhkat painautuvat kasaan ja kuivuvat suppuun
 • Käyttäessäsi hiuslakkaa suojaa ripset kädellä hiuslakan laiton ajaksi, pidä kättä vielä hetki suojana, että lakka ei laskeudu ripsiin
 • Volyymiripsien kanssa ei voi käyttää edes ripsipidennyksille suunniteltua ripsiväriä
 • Volyymiripsien kanssa ei voi käyttää sealeria/coatingia eikä mitään muutakaan ripsipidennysten suoja tai vitamiini geeliä

Jos käytät raskasta silmä meikkiä tai silmän rajauksia, kiinnitä erityistä huomiota puhdistukseen, meikkijäämät hidastavat työtä ja estävät ripsipidennyksiä kiinnittymästä kunnolla. Jos huollossa joudutaan poistamaan silmämeikkejä, veloitetaan siitä huollon lisämaksu riippuen työn määrästä.

Yleisimmät syyt ripsien lähtöön ennen sen luonnollista kiertokulkua:

Ripsiä irtoaa yleensä enemmän toisesta silmästä, se johtuu kyljellään nukkumisesta ja siitä että kyseiseen silmään kohdistuu enemmän hankausta.

Ripsien turha koskettelu, öljymäinen kosmetiikka, ripsiväri, kuumuus, sauna, solarium, kuuma höyry, öljyravintolisät, hormonitasapainon muutokset kuten raskaus ja imetys, silmätipat, jotkin lääkkeet saattaa aiheuttaa ripsipidennysten ennenaikaista putoamista.

Myös rantaloman aikana yleensä irtoaa ripsiä normaalia enemmän, johtuen auringosta, aurinko voiteista, tiheästä uimisesta sekä olosuhteiden radikaalista muutoksesta.

Kesä kuumuus ja aurinkovoiteet sekä runsas hikoilu saattaa lyhentää huoltoväliä tilapäisesti. Mikäli viihdyt paljon auringossa muista putsata ripsiä ahkerasti.

Käy tykkäämässä Freiyan FACEBOOK sivuista, Facebook sivuja seuraamalla pysyt ajan tasalla eduista ja kampanjoista.

 

 • Ripsipidennysten ei kuulu tuntua, kutittaa tai pistellä silmissä.
 • Harjan täytyy kulkea sujuvasti ripsien läpi.
 • Jos näin ei ole, ota välittömästi yhteyttä tekijään!

Ripsipidennyksillä on takuu, jos ripsipidennyksistä tippuu yli 50% tai ripsissä on jotain muuta huomautettavaa ole hyvä ja ota yhteyttä välittömästi, kuitenkin max 5 vuorokauden kuluessa laitosta, jotta takuuehdot täyttyvät!

 • Kotihoito-ohjeiden noudattaminen ja oikeanlainen pesuvaahto on ehdoton takuun voimassaololle!
 • Varaamalla ajan hyväksyt ehdot!

Eli takuu on voimassa kun olet lukenut ohjeet ja toiminut niiden mukaisesti, sekä täyttänyt asiakastietolomakkeen ja ilmoittanut laittajalle viimeisitään  5vrk sisällä ripsien laitosta!

Mikäli ripsipidennysten takuuehdot ei täyty veloitetaan korjaustyöstä normaalin hinnaston mukaisesti!

Varaamalla ajan hyväksyt ehdot.

Takuuehdot:

 • Olet täyttänyt asiakastietolomakkeen ja toiminut ohjeiden mukaisesti ennen ripsipidennysten laittoon tuloa
 • Olet ilmoittanut reklamaatiosta laittajalle heti tai viimeistään 5vrk sisään laitosta huomatessasi että ripset ei pysy normaalisti tai niissä on muuta huomautettavaa
 • Olet puhdistanut ennen tuloa ripset kaikista meikki- ja voidejäämistä
 • Et ole raskaana, Imetyksestä on kulunut 3kk
 • Ripsiä on hoidettu ohjeenmukaisesti
  • 24h sisään ripsen laitosta
   • et ole ollut uimahallissa tai kylpylässä
   • et ole ollut saunassa tai muuten kuumassa höyryävässä tilassa
   • et ole liikkunut sateessa suojaamatta taikka harrastanut hikiliikuntaa
   • et ole itkenyt tai muulla tavoin kastellut ripsiä runsaalla nestemäärällä
   • et ole laittanut silmänympärysvoidetta tai raskasta meikkiä
 • Olet käyttänyt ripsipidennyksille sopivaa pesuainetta / meikinpoistoainetta ja puhdistanut ripset säännöllisesti
 • Käytät öljyttömiä voiteita ja ripsipidennyksille soveltuvia meikkejä
 • Et käytä kortisonitippoja tai lääkevoiteita silmiin tai luomiin (myös jotkut kosteuttavat tipat ja voiteet irrottaa ripsipidennyksiä)
 • Et ole käyttänyt 5vrk ennen tai ripsipidennysten kanssa saman aikaisesti öljytuotteita ripsien ja luomien alueella
 • Ripsistä irtoaa pelkkiä pidennyksiä yli 50% MOLEMMISTA silmistä ilman omia ripsiä
 • Et syö Omega 3 tai muuta ravintolisiä, lääkehoito on tasapainossa
 • Ripsipidennykset ei ota kiinni silmä- tai aurinkolaseihin
 • Ripsipidennysten pituus ja paino on valittu omien ripsien kunnon mukaan, mikäli asiakas vaatii liian painavat tai liian pitkät ripset suosituksista huolimatta takuu ei kata korjauskertaa
 • Et ole matkustellut lämpimissä maissa rantalomalla
 • Mikäli ripset vuotaa runsaasti laiton aikana laittajasta riippumattomasta syystä tarkastellaan takuuehtoja tapauskohtaisesti
 • Pelkästä huonosta pysyvyydestä johtuva korjaustyö on veloitukseton vain kerran 
 • Reklamaatiotilanteessa pyydetään täyttämään reklamaatio lomake 24h sisään yhteydenotosta. Täytä lomake välittömästi, kuitenkin 24h sisään yhteydenotosta.
 • Takuu ei ole voimassa pikahuollolle
 • Takuu ei ole voimassa yli 5 viikon huoltovälillä

 

Ripsipidennyksiä ei voi laittaa mikäli sinulla on silmätulehdus tai allergian oireita silmissä, mikäli et ole varma voidaanko pidennyksiä laittaa ole hyvä ja ota yhteyttä.

Emme suosittele ripsipidennyksiä acrylatti allergisille, kemoterapiassa käyville tai muille, joilla on runsasta karvanlähtöä aiheuttavia sairauksia.

Atoopikoille, psoriasis- ja ekseemapotilaille suosittelemme allergia testin tekemistä studiossa ennen ripsipidennysten asentamista. Ripsipidennykset voidaan laittaa vain silloin kun tauti ei oireile aktiivisesti. Myös moni allergikoille suosittelemme allergia testiä ennen pidennysten laittoa.

Jos olet ottanut kestopigmentointeja silmien alueelle, ihon tulee olla täysin parantunut ennen pidennykseen tuloa. Pidennysten laiton jälkeen ei voi käyttää hoitovoiteita silmien alueella.

Mikäli epäilet ripsipidennysten aiheuttavan allergiaa, tai olet aikaisemmin saanut allergisen reaktion tai muita oireita ripsipidennyksistä. Suosittelemme allergia testin tekemistä paikan päällä käytössä olevilla tuotteilla. Allergia testissä liimataan muutamia yksittäisiä pidennyksiä, siten että tulos on mahdollisimman huomaamaton. Allergia testi tehdään noin viikko ennen varsinaista ripsipidennysten laittoa.

UUSI ASIAKAS TÄYTÄ ASIAKASTIETOLOMAKE

 

Kulmat kuntoon samalla käynnillä?

Oikeanmalliset kulmakarvat ovat kuin nopea ja edullinen kasvojenkohotus, ne antavat ilmettä ja ryhtiä kasvoille. Kulmien värjäyksellä ja muotoilulla voidaan korostaa omia kulmia ja antaa niihin ryhtiä. Kulmien muotoilu ja väri etuhintaan ripsipidennysten yhteydessä.

OHJEITA KOULUTUSKEEN MALLIKSI TULIJOILLE:

 • Lue hyvin hoito ohjeet etukäteen, jotta tiedät valmistautua
 • Älä käytä meikkiä 
 • Varaa aikaa 4-6h riippuen koulutuksesta
 • Syö ja juo hyvin ennen tuloa
 • Jos sinulla on allergioita ota yhteyttä kouluttajaan ennen malliksi tulemista
 • Ota mukaan kärsivällisyyttä ja hyvä mieli, tule avoimin mielin
 • Joskus mallityö jää kesken ja harjoittelua on jatkettava toisena ajankohtana
 • Kaikki mallityöt tarkistetaan ja tarvittaessa tehdään korjauksia
 • Mallitöillä ei ole pysyvyystakuuta koska kyseessä on harjoitustyö
 • Jos sinulla on kysyttävää älä epäröi ottaa yhteyttä